Mommy to bee

Ni my first pregnant..nak tahu macam mana nk rasa dia bergerak..saya baru 8week..sbb selera saya kuat makan #ingintahu #firstbaby

17 Balas

Sya pun first pregnant sis 18minggu terasa macam letup2 angin kecik je kat perut Klau nak dpt rasa betol2 baby bergerak tuh 20minggu baru la terasa tendangan halusnye baby🥰

awal sgt tu sis nk rasa baby kicking..biasa 18w ke atas bru bole rasa tu pun gerakan lembut je ..tp bgantung pada individu la .....sabar skit lg ya sis..☺️

Masih bru lg sis....sabarnye.. 🤗InsyaAllah dlm beberapa bln lg sis akn rasa baby bergerak..law yg aktif spai kita pn blh terkejut 😅

2y ago

well😉

seronoknya ada selera mkn,kita nie slra mkn pn xdk...8mgu msih terlalu awai sis utk rsa baby bergerak,selalunya 20week kew atas...

Tak rasa lagi sis waktu ni, terlalu awal. Saya rasa pon time 18 weeks ke atas. Masuk 20 weeks lebih tu barulah kuat rasa dia🥰

wahh bestnyer dpat selera makan kuat 🥲 saya belum mkan..hidu je dah mual2 🥲 selera langsung takde 🥲

8minggu kecil lagi babynya sayang , tunggu 20minggu ke atas yeee baru akan rasa tendangan si baby ☺️

bagusnya ada selera makan .. sis pula langsung x dpt mkn byk alahan kali ni amat mencabar .

alhamdulillah ok lah sis selra nk makn kan.. sy selera semua xada... harapkn buah je.. 🤣

tnggu 20 weeks keatas ya sis.. 8 weeks masih awal sgt tu.. enjoy your pregnancy 😊