Nak tanya lah...

Ni first baby.... Kandungan saya baru 6 minggu... Emm makann apa yang saya boleh makan dan apa yang saya takboleh makan... Saya takut nak makan kalau makanan yang saya makan tu ada efect dekat baby nanti #firstbaby #bantusharing #mommybuntu #ingintahu

3 Balas

Awak makan makanan yg sihat…. Susu, sayur, buah…. Elakkan makan minuman berkafein….bnda ii yg tajam better elakkan, sbb kita xtau rahim kuat ke x kan.. jgn makan tapai, air tebu, air gas, jeruk, nenas

Jgn mkn pedas2 sgt, durian(angin), rebung, sushi mentahh, dan air gas jgn langsunggg smpai bersalin..

mcm sy ritu sy banyakkan mkn buah & susu je