kepala pening makan iberet

nak tye knpe setiap kali sy makan iberet kepala jd pening sangat, ade tak ibu2 lain rasa yg sama mcm sy? nak tye doktor lg seminggu nak tarikh appointment#ingintahu #pleasehelp #firstmom

7 Balas

pengalaman sy masa ank prtama, adk ipar ada belikn iberet utk mkn tp mungkin tk sesuai utk sy sbb bila mkn jd mcm sgt2 tk ok(pening,gelisah, jd nafas pendek, smpai rasa nk guling2 kt tmpt keje) dan sgt2 tk selesa. mula2 tk tahu jgk sbb ingt alahan..sy try stop mkn utk 2 hari terus ok tkda apa. lps tu sy smbung obimin dgn zincofer je..ubt ni bergantung pd diri sndri. kita yg tahu prbezaan kita bila mkn ubt.

Sis cuba makan waktu malam sebelum tidur . Kalau waktu pagi , minum dgn air oren atau limau fresh . Still sakit rasa pening sehingga appt . Nanti sis request doktor ubat lain untuk sis . Atau sis boleh cuba iberet atau ganilia di farmasi . Same function as obimin .

Smela mcm sye, satu hari perut bloated smpai tkboleh kerja. lepastu makan tk smpai bape saat dh muntah balik. Sye tk thu nak buat apa, mcm2 tips org suruh sye ikut tp tk kene jgk. Lepastu sye stop sendiri 🤣 tukar maltofer

cya smua ubat cya prnh try muntah pening smpai xsnggup hri² nak mkn ubat...last² cya beli dkt farmasi ubat moltofer ...rsa dy manis dn rsa coklt sikit..syukur serasi dgn cya xpening n xmuntah..darah pla makin cantik...

saya makan zinkofer tapi asyik pening kepala ,jadi saya minta tukar ubat yang 4jenis tuh .. alhamdullilah ubat tuh serasi dengan saya , kalau sis makan tapi masih pening bagitau misi nanti misi dia tukarkan ubat lain ..

sy kalau makan siang pening kepala, cuba mkn sbelom tidur. nnti terus tidur je. skrg sy mkn sbelum tidur

pening dan muntah ka....klo bgtu mungkin sis tidak ngam dngn ubat tu...