Sleep training

Nak try tapi ok ke dengan kita yang kejap dok bandar kejap balik kpg?

4 Balas

Depends kot awak.. Sbb saya pun ulang alik kg, mmg susah nak sleep training, tapi bila berjalan baby cepat letih jd dia tidur je malam 😅

8mo ago

Itu lah..nanti dh tkr environtment cm d kpg manalh ada bby cot or katil sndri, takkan nak tapau sekali katil balik kpg😑 serba slh..tp nak buat sbb skrg ank umr 2thn rupa mcm blh bdkri sbb d rmh pngsuh blh tdur sndri brbeza klu drmh sndri.tpksa dbuaikan dulu..d rmh pngsuh tak pkai apa pun blh tdo dgn sndri..

bley je sis.. sleep training nie mkn mse.. bkn sekali 2 trus jd.. mental kne kuat.. key dia kne consisten..

8mo ago

blum try lg sis.. anak sye nk msuk 10 bln.. nk tdo memg gne buai.. ble da nyenyak bru angkat ats tilam.. klu dye tbgn/ mamai2 kne tepuk2 nant tdo blek.. tyme kcik dlu ok je x yah buai, ble da 4 bln brubah plak ragam nye.. maknye plak kurg sabar.. buai je la

Anak umur berapa sis? NB takleh sleep training lagi.

8mo ago

6bulan ke atas dah boleh sis. 2 tahun tu dah besar sgt dah tu. Boleh follow ig language untuk ilmu2 sleep training dll. Banyak boleh belajar kat situ

maaf awk tp soalan tak clear.

8mo ago

oh boleh je cuma kena byk bsabar sbb dh bsr anaknya. mcm ank sy kt rumah ada buai (sy ibu bkerja jd buai mmbntu sy), jd waktu siang dia tidur buai, malam mmg tidur bawah. klu balik kg sy xbawa buai, alhamdulillah ank boleh tidur bawah xkira siang malam.