Demam pada minggu ke-8 first trimester

#firstbaby Isteri sy kejap demam kejap ok kejap demam kejap ok. Dah bawak g clinic doctor ckp perubahan hormon pastu bg paracetamol. Nak tanya paracetamol boleh ke. Normal ke demam semasa mengandung? Doctor dah tanya smlm. Tapi nak tahu dari pengalaman ibu ibu yg dah experience situasi ni. Thank you 😨😨 risaunyaaa

5 Balas

panadol tu xde msalah...ap2 yg dripda Doc smua xde msalh..sy demam + kuman dlm drah,bdn bisa xbleh jln lgsung.. smua ubt yg Doc ksi, xprnh missed mkn...air ksong jgn skip...alhmdulillah 3hri ja dh sihat +boleh jln cm biasa...

Paracetamol boleh je. Panadol pun boleh. Asalkan doctor yg bagi. Doctor takkan bagi ubat klu ibu mengandung takleh mkn. Semoga permudahkan.

Sy masa awal2 pregnant dulu selalu panas badan dan sakit kepala. Sy ambil sebijil panadol utk legakan. Cuma sehari tak boleh lebih 4 biji

normal.. dulu sy on off demam smpai sebulan....tpi xmkn ubt pun. just mnum air bali utk sjukkan bdan... sbb xnk amlkan mkan pnadol..

ikut dos yg doktor cakap..takut terlalu panas lg bahaya..tolong jaga wife baik2 ye bagi dia sejukkkk selalu