breastfeeding

Nak tnye..adakah payudara mengeluarkan susu slps melahirkan bayi? perlu kah kiter prepare susu stage 1 sblom melahirkan bby? maklumlah first bby.. due 31/8 ni..#firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

10 Balas

biasanya masa mengandung payudara akan membengkak. doktor cadangkan saya tuam dan buat urutan untuk merangsang pengeluaran susu. alhamdulillah lepas bersalin susu akan keluar sendiri. jangan stress semasa kali pertama menyusukan anak. nanti susu tak keluar. lepas bersalin saya minum air rebusan kurma untuk perbanyakkan pengeluaran susu.