breastfeeding

Nak tnye..adakah payudara mengeluarkan susu slps melahirkan bayi? perlu kah kiter prepare susu stage 1 sblom melahirkan bby? maklumlah first bby.. due 31/8 ni..#firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

10 Balas

Dalam badan kita akan senantiasa ada susu ☺️ just a matter of time, our body dah start process susu even before melahirkan ♥️ There’s no such thing as takde susu unless telah disahkan doctor which is uncommon ya ☺️ Susu adalah yang terbaik bagi baby, especially the first drop (collestrum, usually in yellow color), try your very best first, jumpa lactation counsellor Dekat hospital pun nanti request nurse to guide you, if nak tanya lc, or doctor on breastfeeding sangat digalakkan ☺️ Standby tak salah, tapi try to give your baby breastmilk dulu ☺️ even if plan to mix etc pun, try your very best to breastfeed, read and learn the right way And even nak mix or bagi fm pun ada cara dia, jangan terus bagi dalam botol susu ya 😉