confuse

nak tnye kalau preggy blh mkn tapai ke

16 Balas

Depends pd bdn msing2 sbnrnye ..mcm sy msuk 18w teringin sgt nk mkn tapai pulut .. Sy tinggal kg , sggup p cri daun getah ..mtk mama bt kan .. Tp shri mkn dlm 3 biji tp jarakkan la ..means pg 1 ptg 1 mlm 1 .. Tp klau rse xselesa or ragu2 ..baik xpyh sbb tapai tajam ..

Nk kata x boleh xpasti juga, sy semua mkn alhamdulillah xda apa.. Nenas, tapai, jeruk, durian, bak kata tekak ni selagi boleh trima sy mkn jexkira awl or last pregnancy .. Tp depend pd bdn juga, ada yg xserasi.. Cuma kena berpada la.. Satg over ada yg lain pula myusul..

4y ago

Ya.. Betul tu.. Janji badan ok, kita pun happy.. Sbb dulu 2x pregnant alah teruk, semua xleh hadap.. Mujur yg 3rd Allah bg nikmat mkn.. So nikmati sepuasnya 😊😊

Depend kut..mcm sy mak n.mil xbg sbb pns katanya..xsesuai tuk org preggy..ms preggy dlu xmkn...mak cuma suapkn Seulas je (tapai plut) bg rs..kata ilang ngidam..nk2 ms.tu knduri kazen memcm jnis tapai ada...hahadeii...

depend bdn seseorg kot... kalau teringin sgt mkn wat rasa jelaaaa... apa apa yg rasamcm insecure nk mkn, mkn tuh sekadar wt lepas rasa memadai rasa nya... apa pun take care yeee mommy 🤗

Saya mengidam tapai tpi tak tau mna dapat 🤣 Nak makan makan je lah ikut kemampuan tubuh diri sendiri

Klau d awl kehamilan tk d galak kan mkn tapai sis.. Sbb tkut ad ap2.. Klau bole elak kn dlu..

Dr Imelda kata setitik arak pn tak boleh msk dalam mulut waktu mengandung.

Mak sy penah cite..dlu ms dia awal mengandung mkn tapai dia keguguran..

Dulu saya mkn je sbb tak tahu..mujur x de ape2 yg berlaku

Kalau saya tak berani..sebab org ckp tapai panas