assalamualaikum

Nak tnye? Bby sye baru masok 5bulan, tapi susu bdan sye lembik je,sye da bgi susu bby still isap jari,n skrg period da keluar setelah beberapa bulan x period,ada ka asi da mula berhenti?

2 Balas

susu lembik bukan bermaksud tiada susu , susu bengkak pula x bermaksud byk susu.. air susu pd susu bdn yg lembik lebih berkhasiat dan lebih pekat bgs utk mmbntu pertambahan berat badan anak..air susu x akan berhenti terhasil selagi ada rangsangan ank menghisap susu.. bayi isap jari bukan bmaksud bayi lapar, tu adalah prkmbangan normal bg smua baby.. mnggenggam, menghisap jari, dn mula mncapai mainan 🙂

Breast lembik x semestinya susu sedikit Baby isap jari umur 5 bulan sbb gusi dah start gatal Dtg period pun normal. X semestinya tanda susu akan berhenti Jaga demand n supply. If baby x isap, kena pam.. InsyaAllah susu akan bnyk balik. Minum air masak banyak