pregnant 12week

hi nak tnye ade tk dkt sini yg guna ubat nie? sbb saya dpt masa buka buku pink, jadi saya teragak agak nk guna ke tk? dc bgi ubt nie mase check air kencing then dc ckp ade kuman sikit. tpi dc ckp itu prkara biasa mummy ii pregnant… saya risau nk pkai sbb bulan 7 sblm pregnant saya dh prnah pkai sbb keputihan bnyk.. tpi tk thu plk lps pregnant dc bgi suruh pkai lgi.. mcm bnyk kali pulak😅 xde effect pape ke? terima kasih🥰

pregnant 12week
5 Balas

boleh pakai..x masalah..utk elak kuman dalam kencing..kuman tu klau x rawat nanti menyebabkan sis susah nak kencing..sakit sangat..and kalau mcm kes saya dah ada darah sikit dlm kencing..kalau x rawat nanti effect buah pinggang..keputihan pun pakai..sbb keputihan bagi mslah utk baby wktu lhir nanti..

9mo ago

ouhh ye ke okay ii… saya cuma risau je sbb thun nie kerap pakai kan. klau xde pape effect tkpe . okay ii tq🥰

ok ja.. sbb klu pregnant keputihan mkin teruk.. mcm sy dlu xda masalah keputihan.. bila pregnant perut makin tua keputihan makin teruk.. tp sy pakai ubat ni ..untk sy tak berkesan pun.. mungkin hnya matikan kuman tp keputihan ttp ad..

takde effect pape pun. selama sy pregnant 9 bulan, dapat ubat ni 3 kali sebab keputihan gbs.

9mo ago

InshaAllah aminn. Semoga dipermudahkan urusan 🌹

kalau doktor sendiri yg bagi maksudnya selamat ya sis

Trust your doctor.🥱