Ibu ibu..nak tanya?

Nak tnyai..27w hari ke 3,siapa pernah rasa mcm cram bawah perut tempat rahim..siapa pernah rasa mcm tu..kdng dah kurang lepas tu sakit balik..normal ke tu,ke bby dalam perut tngh berkisar tempat..saya rasa cram dari pukul 4 tadi..dah kurang sikit dtng balik..

4 Balas

sy pernah dapat Braxton Hicks masa 1st pregnant. sbb risau ank 1st xde pengalaman sy terus pergi hospital & maasuk ward. doktor cek semua normal tapi x bg apa² ubat tuk tahan sakit cuma bagi rehat kat katil jer supaya kurang bergerak & tekanan pada rahim. last² sy mnta kluar & rasa cramp tu hilang sendiri masa berehat kat rumah. cuma banyakkn berehat sis. mungkin sis kurang rehat sbb itu pnyebab sy mula kena Braxton Hicks sbb tlalu penat.

klo sis ubah posisi....contoh dri duduk pg baring mngiring dy beransur hilang x...klo bransur hilang tu biasa baby nak membesar...tpi klo sis sda cuba ubah posisi mcm² tpi xkunjung hilang better sis g jumpa doktr...

2y ago

ada rasa hilng..lepas tu nnti buat lagi..btul lah kata dia tu mungkin bby nak membesar..gerak ada rasa okey..👍😊 Thanks sis

Elak bergerak secara mengejut sis,bby terkjut kot😂😂😂biasa sy mcm tu,dduk skjap hilang kan cramp,

betulkan postur badan