Buku Pink Tak Buat Lg

Hello, nak tnyaaa. Sy bt appointment kat KK br td sbb ada kekangan. Skrg dah 11 weeks, nurrse dia kot letak tarikh sy ke KK, masa kandungan dah 13 weeks. Masih ok ke gitu? Ke xde apa² ubat yg perlu sy ambil lps bt buku pink tu #first risau pula sy lewat sgt sbb dah perna gugur dua kali. Itu tarikh paling dekat katanya. #1stimemom

6 Balas

tggu je masa 13w tu. saya dapat ubat masa hari first buka buku pink masa 12w. saya gi kk 8w usia kandungan, dorang bg tarikh appointment buka buku masa 12w. saya keguguran sekali , saya pun cuak mula2 bila kena tggu 12w . alhamdulillah takde apa apa berlaku 🤗 husnudzon saja lah sementara tggu

Kalau nurse yg bg date tu follow je la. Bukan kita xnk buat tp kita ikut tarikh temujanji yg ditetapkan. Tp jangan skip folic acid. Mkn macam biasa sampai la nanti nurse atu doc tukar kepada ubat lain.

kalau nurse sendiri yg bagi tarikh tu, ok je.. sementara tunggu buka buku pink tu boleh makan asid folic beli dari farmasi..

Ok saja sis. Saya book msa 9weeks, tpi dapat appointment ngam2 13weeks, Dr or nurse tak bebel apa. Nurse semua baik 😂

Sy buka buku pink masa 16w. Ok jer. Tp sy memang ada makan folic acid dari sebelum pregnant lah.

Nak book appointment kena gi kk atau call je?