bawa bby pergi taman

hi nak tnya. untuk mommies yg fully breastfeed kan,kalau bawak bby jalan, contoh pergi taman ke mall ke, kalau bby nk nyusu, mommies skip susu bdn,so just bg susu formula dlm botol sementara kt luar shj atau tetap usahakan cri tmpt untuk menyusu bby ? dan kalau bby yg jenis sejam sekali/jenis demand nk susu, adakah mommies still bg susu bdn/mommies langsung xbawa bby kluar smpai lah dia dah pandai makan solid food? ada ke mommies yg bby bru sbulan lebih fully breastfeed dah bawa pergi jalan2 mcm taman? atau kne tunggu smpai 6 bulan bru boleh bawa kluar? so spnjg 6 bulan ni duduk rumah je? 😂 mcm sy fully breastfeed. bby bru sbulan lebih. ingt nk bawa bby guna stroller g taman je. tp bby sy sejam skali demand nk susu. xkn sejam skali nk cri tmpt untuk susukan dia. dan kalau boleh sy xnk bg susu formula. ni kes yg betul2 fully breastfeed. ke xpayah kluar . tunggu dia dah besar sikit bru kluar.. #seriusnanya #ingintahu

15 Balas

sy habis pantang je terus keluar hirup udara segar . sy akan pastikan pakai bra yg sesuai dan baju yg sesuai utk mnyusu .paling penting nursing cover . x semua tempat ade baby room atau kalau ade pun penuh . jadi boleh lah siap sedia cari tempat yg boleh menyusu . klu panas bwk kipas sekali supaya baby x lemas dlm nursing cover tu nanti . Harap membantu

2y ago

baikkk sis. beli kipas yg mcm mana eh? kipas comel tu eh. yg ada bteri tu?