As.Salam mumy2 nak tnya

Nak tnya sllu nya klaw nak tau jantina baby nak brpa week bru tau.. #firstmom #firstbaby #ingintahu #bantusharing

16 Balas

saya nampak jantina baby saya mse scan 18week. ada yg ckp seawal 12-16week dh blh tgk. awk blh buat detail scan. atau mse checkup biasa pn okay je klu baby bgi kerjasama tp biasanya org akan check jantina mse detail scan ni lah. awk blh search je sonobee kt tmpt awk klu ada sbb kt situ tmpt scan yg murah ataupun klu takde awk blh je search kt google tau klinik yg buat detail scan ni berserta harga dia.

ramai cakap 24w keatas. taktau laa. saya pun tertunggu tunggu jugak. scan apa pun tak lagi ni😅. pii bukak buku jaa tapi scannya tak pun. minggu depan baru nak scan. malas nak scan kt klinik swasta. tapi risau jugak sebab perut besar kandungan baru 3 bulan. kerap lapar. abanglong saya cakap kembar. ramai cakap kembar. aduhh🥲. anak first ni. risau😅

Sy scan masa 16w. Scan biasa je. Tapi baby tanak buat surprise. Awal2 dh mengangkang. Doc pun gelak besar kangkang. Tengok mcm girl. Tpi detail scan nnti cek smula. Takut jugak makpak dia kena prank 😅

16 mnggu dh nmpk..sy Ms 12 mmggu scan 5D dh nmpk..pstu bila buat scan detail lgi jelas..buat lah scn Ms kndugn Blum besr..nti Lau bby dh besr dlm sush nk scan..sb ruang x bole.nk cri..

2y ago

Ape jantina baby sis?☺️

waalaikumsalam , kalau sya lebih puas hati time 25w keatas .. sblm nak scan makan sedap2 dulu dahtu gtau baby bagi kerjasama😂tkut je dorg jenis segan2 x nak tunjuk

Saya buat NIPT test (blood test) kat hospital swasta minggu ke 11 dah boleh tahu jantina fetal. Kalau melalui scan belum boleh nampak lagi.

1y ago

Saya buat kat KPJ Damansara (antara yg paling murah) time tu rm1080. Clinic and hospital swasta lain pun ada. Tp sy dan suami call survey harga mostly 1800-3000. Boleh try tanya KPJ lain kalau yg ni jauh.

boleh buat detail scan + 5d kalau kandungan awak dh masok 18-26w. detail scan selalu nya lebih tepat sedikit jantina baby.

2y ago

berpa kos biasanya kalau 5D

Wassalam.. seeloknya buat detail scan masa 20w terus.. InShaaAllah blh dpt tau gender sekali

20w-22w buat details scan biasanya dah boleh nampak gendre & tepat

saya 23w jumpa pakar o&g..doktor scan tengok kn jantina terus..