Perancang waktu pjj

Hi. Nak tnya pada pjj couples. Lagi2 yg jumpa husband 2 bulan sekali tu. Mommy2 semua merancang guna apa ye? Sy buntu nk pkai perancang apa. Nk pkai depo takut period kacau. Nk mkn pil mcm bazir je sbb jarang jumpa husb. Klau pkai condom sje nurse bagi tak ye?

7 Balas

Sy amik depo wpun pjj dgn husband. Rezeki repeat dose ke-3 dpt duduk sekali. Alhamdullilah. Wpun jumpa suami ms pjj tu 2 bulan 3 bulan sekali, sy tetap teruskan amik depo. Mmg kacau la period tp tu yg terbaik buat sy la pd ms ni. Sy bersalin czer, jd mmg plan nk jrk 2 tahun nk bg luka betui-2 baik. Sbb nk makan pil, sy ni org yg x konsisten makan ubat. Nk guna kondom, suami x selesa. Jd sy amik depo tp xleh culas masa la. Kalo x risau sangkut nt. Huhu

Kalau saya yg husband memang jarang gila2 ada sbb kursus etc, saya mmg tak makan pil. Pakai kondom je senang sbb tak bazir amik pil free. Tpi saya mcm tak ckp nurse la. Saya ambik last april, pastu terus stop terus je tkda gi dah ambil. Kalau nk makan pulak maybee beli swasta jela. Bagi org lain yg lebih layak haha

Sy pjj dgn husband.. depan nurse sy ckp nk pakai depo dkt swasta tp sy takpi pun.. pada sy mcm membazir sbb kita jarang bersama dgn suami.. pil pun sy tak ambil..kami hanya rancang sendiri.. tak pakai condom jgk.. apa yg penting husband kena jujur itu je

nurse okay je. sebab itu pilihan kita☺️. cuma takut awak yg tak selesa la bila pakai condom. awak boleh double triple protection. paling penting kerjasama dr husband awak. 1) bersama diluar waktu subur awak. 2) buang luar 3) pakai condom

1y ago

Sis merancang sndiri ke?

sya pjj...ambil pil tapi xmakan...bgtau nurse nak rancang sendiri kena bebel kau😅😅....last² rancang sendiri..bersama buang luar...pil tu jdi hiasan ja🤣

12mo ago

Menjadi ke buang luar tu?

bagi. tu hak & pilihan kita.

terpulang pada sis