Baby songsang

Nak tnya mummy dalam ni.. Ada cara tak utk kembalikan posisi bby dekat posisi sebenar..? #firstbaby #mommybuntu #32weeks

6 Balas

sy dari awl ke 34w bila scan baby melintang. 36w doc kata klu still melintang akan bincang procedure kelahiran. paham2 la. jadi sy selalu buat style sujud. ataupun tinggikan punggung tapi support dgn bantal ye pinggang tu. susun la bantal bagi kepala rendah punggung tu tinggi. and klu mlm kadang2 sy main2 kan lampu dekat ari2. ade yg kata baby boleh gerak ikut arah cahaya. Alhamdulillah scan 36w tu baby dh turun. sy pon 1st time jugak..

3y ago

okey leh cuba nnti.. tq sis

sy dulu Mok saudara sy yg pusing kan..dia BG mkn telor mentah setiap pagi 3pg saja.. Alhamdulillah bby kembali posisi.. sebelum tu sy buat NG bidan kt umah..p scan..masih songsang.. doktor BG tarikh nk belah..sy PON ikhtiar NG Mok saudara sy..dia bidan .. Alhamdulillah..xjd belah...normal blik

sll baby akan pusing sendri....normaly kalau org lama dia akan urut...tp better jgn..biar je baby pusing sndr...😉

3y ago

ya ramai yg ckp.. tq sis

sslu bsujud sis.. kalo tnye doc pn ni jwpn die

Bnykkn sujud... n merangkak dlm 10mnit sehari

3y ago

terima kasih sis..

tapi tu atas masing-masing la...