Minum soya

Nak tnya laa.. preg 19w boleh minum air soya ke?? Ade ape2 effect buruk tak utk bby n ibu?? Dulu xminat sgt soya.. now..saya baru amalkan 3 hari.. Alhamdulillah masalah sembelit dah tak ada.. tapi tkot ade effect sampingan..#ingintahu #firstbaby

10 Balas

boleh mnum klu tiada apa2 mslh tp tk boleh amalkan sllu n ambil kerap.. haritu penah jmpa pakar pemakanan... Dia kata, psl soya ni anak mmg putih bersih tp ianya boleh menyebabkan bayi tersebut dpt Eczema sis ..

2y ago

betul..kakak sy selalu amalkan soya time pregnant..anak mmg gabu tpi kulit Sensitif sgtttt

Kalau ada kencing manis, tak boleh minum berlebihan. Susu soya kira karbohidrat juga dan biasanya ada gula yang ditambah ke dalam susu soya.

boleh kot tapi saya ada baca, takut effect baby. baby kena ezcema. mcm mcm tulah. tapi saya tak pasti sgt, sekadar mendengar je hehe

sy 1st anak aritu selalu sgt hari2 minum soya. ank sy lahir2 ekzema. smpai skrg.. so nasihat sy, jgn amalkan

sye pun amalkan air soya,bru je dua hari ni🤭🤭

Boleh je minum soya kalau takde alahan.

blh je minum tapi jgn la selalu

Boleh je ☺️

bole tp jgn selalu

boleh aje