Sekarang 39weeks,lagi seminggu tarikh due 08/08

Nak tnya kalau terlebih trikh due selalunya doktor suruh serah diri atau tambah lgi seminggu ye?,sbb anak first brsalin time 36w6d,ank no2 38w4d,ank no 3 je xtau bila sekarang 39w pn msih lgi dlm perut🤭#ingintahu #pleasehelp

4 Balas

biasanya kalau ibu tak ada gdm, doktor akan bagi lagi tempoh 1minggu extend. kalau masih lagi tak bersalin, sehari sebelum cukup 41minggu kena serah diri n induce pada 41minggu.. ni pengalaman saya yg sebelum ni n sekarang.. ni pun tgh tunggu bila laa baby ni nak keluar, harini dah 39minggu 3hari, doktor kk dah bagi surat siap2 untuk admit kalau masih x bersalin 😅 yg sebelum ni, sehari sebelum serah diri, dia kluar..