Tak konsisten makan zincofer

Nak tnya, kalau saya on off makan zincofer tak pe ke? Saya just amal iron folic brand amway dan pati delima

3 Balas

Boleh bagitau nurse yg sis xbleh mkn... Sye pun dlu pernh dpt ubat tu.. Sye bgtau kta stiap kli makan akn muntah balik.. Acid folic je mkn.. Last2 dia tukar acid folic dngn obimin.. Boleh je sis makan vitamin luar untuk baby dn sis.. Sye pun mkn supplement tambahan beli sendiri untuk kndungan

Try n error sis , mcm sy zincofer & iberet jdi sakit kepala, mual, sembelit . Sy try lg tukar kpd maltofer alhamdulillah okay serasi dgn sy .. awk kena try n error apa2 pun mtk la nasihat dari doc juga

Nape sy mkn zncfer tu jdi cirit birit, muntah ngn pening ea? Lepas muntah bau besi tu kuat sgt, loye btul rse. Vitamin ape yg ok utk gntikn zncfer ye

6mo ago

Kalau tiada masalah dengan iron, blood test semua ok je, obimin pun dah cukup :) tapi ye la, better dengar doctor