Bersalin minggu ke brpa

Nak tnya Ibu2 yg sudah melahirkan baby, korang bersalin Di minggu ke berpa ye, n ade contraction, turun Tanda atau tak ade.. Nervous baby pertama baru 35 minggu.. #ingintahu #firstbaby #firstmom

9 Balas

baby first saya bersalin tepat 39 minggu, sehari sebelum ada turun tanda darah. esok nya rasa contraction terus ke hospital cek bukaan dah 4cm. harap second baby ni saya cukup 37 minggu keatas hehe. normal awak nervous 😬 tapi fikir yang baik baik aje 💪🏻 semoga dipermudahkan segala urusan mommy!

Saya anak 1st, masa minggu ke 37+3 hari.. Tanda asyik ke tandas kencing+cirit.. Pergi ke hospital bukaan masih 2cm tapi dh ada contraction pastu masa kena seluk lagi dh buka 6cm.. Pkl 3 petang sampai hospital pkul 7.28p.m dah selamat bersalin.. Ni tengah tunggu yg kedua pula 😄

anak 1st 38w4d, boy. normal delivery. kua air ketuban _ contraction yg lame 😖 akhirnye kua bby 3.7kg 😰😰 skrg bby 2nd da 37w.. arap dpt kua mgu ke 38w jgk. xlarat bwk perut. hope bby xbesa mcm 1st bby 🤲🏼

ank sulung 40mgu 2hri,xtrun tanda kena induce ubat&drip air... skrg hamil ank kedua 32mgu dh,xtau lah nk trun tanda ka cmna plk kli nie... semoga Allah permudahkan urusan kita ibu2 hamil amin2..

ank first 40mgu 2hri,xdk trun tanda apa2.. kena induce ubat&drip... skrg tgah hamil ank kedua 32mgu,semoga Allah permudahkan urusan amin2..

Saya skrng 35minggu doc scan ckp baby besar 3kg.. Kena follow up pakar.. Harap tak kena beranak paksa lah...

anak first sy turun darah(39w5d). second tak tahu lagi sebelum atau selepas due date😁Baru 34w..

anak first sy girl. 40mggu 3hari.. induce tablet X 2. induce IV x 1.

41w takde tanda. Induce belon & drip