AKTIVITI LASAK

Hi nak tnya, this is my frst pregnancy. Kalau saya mengandung 3 bulan, boleh ke saya naik jetski? suami bawa sya dibelakang. tp tour di langkawi selama 4 jam. blh ke? atau berisiko utk kandungan

19 Balas

Jgn sis atas air pon ada hentakan, risiko baby jatuh tu senang. Saya plak yg risau, saya awal pregnancy motor pon tak naik takut langgar lubang, smpailah skrg dah 20 weeks still tak naik hehe sbb anak first betul2 nak jaga elok2🤲🏻❤️

first pregnancy and first trimester is the toughest part of pregnancy. i dont think its a good idea. bahaya untuk nyawa mak and nyawa baby. tangguhkan dulu niat and rasa nak buat aktiviti lasak demi kesihatan diri and anak😅

maaf brtye..aktiviti tu perlu ke bg puan..kalau puan jns rahim y x manje alhamdulillah..kalau jns rahim y sensetif rase x perlu kot sbb takut ade gegaran kuat lgpun mase pn lame smpai 4 jam

3 bulan terlalu fragile. Kandungan masih baru lg. Kalau boleh elak aktiviti lasak. Even melompat pun bahaya. Kalau drive kena bumper pn kena bawak pelan2. Fragile sgt 3 bulan pertama

Puan rasa kalau naik jetski tu tak terhentak ke ? Better tak payah la puan. Kena fikirkan nyawa dlm kandungan jugak. Takut nanti menyesal kemudian hari

Sy xbrani nk buat aktvt lasak sbb takot…sblum jd apa2 baik kita elakkan..sy motor pon xnaik sbb takot…jetski tu sy rsa sgt lasak utk ibu mngandung…

Pelik pelik la soalan awak ni. Awak pun letak title aktiviti lasak, common sense lahh dah tau besar risiko dia kalau still naik jugak. Weirdo

Saya yg 7 bulan ni naik feri pergi langkawi terus ada spotting sebab bila naik feri terhentak, taubat tak pergi dah 😂

Dlm apps ni ada mention activity2 yg sesuai dan x sesuai for preggy mom. Jetski is a big NO sbb hentakan kuat tu

siss... aktiviti lasak elakkan dulu. Kawan sy keguguran sebab buat aktiviti lasak jg. Jangan pentingkan diri sendiri