Makanan bayi 6bulan

Hi, nak tnya.. boleh ka trus bagi ank mkn pure buahan,, anak sy tkmahu utk mkn bubur nasi ? Atau ad any suggestion?

4 Balas

Haa sy bg puree buah awlnya tp dia x suka. Trus geleng. 🤣 bubur nasi ok, kegemarannya labu n kentang. Yg bubur nasi kurang. Apa2 yg asaskan ubi dia okay. Nasi je x suka sbb x suka yg hncur sgt, kasar2 okay.

kalau sy pun mula2 anak tk suka makan nasi bubur tapi sy cuba cari menu dkt tiktok .. last2 anak sy suka makan bubur sbb sy buat serbuk Bilis bagi ada rasa.. waktu tu anak sy dh mula kuat makan bubur

blh tahu sejak bila ank reject?

Boleh. Takde masalah.