Makanan baby 6 bulan pertama

Assalamualaikum..hi mommy semua.. sy nak tnya mknn utk 6bulan pertama kita bagi dia serasi dgn bubur kosong dulu kan.. hri seterusnya sy ade try bgi nasi+carrot .. ade juga bagi dia pure carrot time makanan sampingan sblom makan tgh hari.. Hari lain pula sy dh try bgi nasi+ubi kentang (kurang mkn,mcm tk suka) ... Sy dh try jgk nasi+brokoli dia suka.. kalau kita nak buat puri utk sayuran tahan berapa hari eh?? Kena letak dkt peti sejuk beku ke? Tak kan? Bubur tu kita kena masak hari2 ke dlm potion yg sikit?? Mommy semua boleh suggestkn makanan yg lain tak🤔 #anakfirst #6bulan10hari #bantusharing

1 Balas

join happy baby foods malaysia kat fb. byk info dan resepi kat sana.

3y ago

terima kasih 👍😉