Berat ibu2

Hi nak tnya. Berapa berat normal kalau dh masuk 26weeks? Sbb saya baru naik 4kg. Puasa pon selang seli.kdg 3 kali tk puasa pastu shri puasa.#pleasehelp #bantusharing #firstmom

1 Balas

berat normal ikut berat semasa mengandung. bmi underweight/normal boleh naik 1kg dlm 2 minggu. kalau obese 600-800g dlm 2 minggu. jadi kena kira sendiri dari berat semasa mengandung awak

2y ago

Faham. Sy masa bt buku 49kg, ni baru masuk 26weeks berat 53kg. Ni puasa kdg turun kdg naik 😂