Bengkak susu

Nak tnya ada tak mummies yg pernah kene bengkak susu dekat ketiak. Macam mana ya nak hilangkan. Sy hri ni dh masuk hri ke 3. Sakit tak boleh nak kepit lengan#pleasehelp

4 Balas

bg baby hisap sis atau perah...klo cya trlalu banyak mnum air or mnum soup mmng akan bengkak susu....smpai sakit dekat ketiak nak baring mngiring pun sakit..ni ha baby nak msuk 3 bulan pun selalu kena bengkak susu tpi xkerap sangatlr...mmng sakit tu ...kerap bagi baby susu ja

2y ago

ya betul sakit sangat2. nak handle baby Pon jdi tak bermaya sbb kene tahan sakit..tq mommy. Sy Cuba kerapkan susu baby

Mmg sakit… buat urut secare sikat… mase mandi sikat kat area y bengkak 2.. mandi dgn air suam2 panas… kene kerap pam atau bg susu… klonsemue x jalan pergi farmasi minx ubat bengkak susu… dye akn bg…jgn tggu lame sakit wooo

Tuam air sejuk untuk hilangkan sakit lepas tu Tuam air suam untuk lancarkan susu. Lepas tu urut... urut dari ketiak sampai nipple. Bg baby hisap atau marmet. Kena buat few times sampai bengkak tu hilang.

Memang ketiak ada kaitan dgn buah dada. Jika tak tahu cara urut sendiri, boleh upah pembimbing penyusuan susu ibu bertauliah atau tukang urut yg mahir berdekatan puan

2y ago

thank you mommy