Maksud nama baby boy

Nak tny, siapa tahu maksud nama Muhammad Farel Adrian? Saya teringin letak baby nama ni ?

25 Balas

Sis saya tolong search dekat internet maksud nama farel adalah berani, setia, rajin bekerja, penyayang dan penuh semangat. Bab pilih nama anak ni penting ye kadang-kadang nama je cantik tapi ada maksud yang tidak baik.. Apapun saya sokong sis ambil nama Farel Adrian ni sebab dalam islam pun elok maknanya.

Maksud nama ni kalau awak pun tak tahu sis, lebih baik tanya yang lagi boleh dipercayai. macam ibu ayah, mak mentua atau ustaz ke... lebih yakin sikit nak letak nama ni kan.. Kadang2 ahli dalam ni ada yg pakai akaun anonymous tkut diorg pun tak selidik betul-betul, semoga dimudahkan urusan awk yee

Muhammad Farel Adrian... maksud nama ni dalam islam secantik perkataannya. Al fatihah untuk anak syurga saya yang kedua.. Bila tertengok nama ni hati jadi sayu sangat, kesusahan dan parut sakit bersalin dekat dia takkan pernah hilang.. Alhamdulillah allah dah gantikan dengan rezeki lain.

Sis bukan susah pun nak tahu masud nama adrian dan maksud nama farel tu.. Sekarang kan semua benda ada di hujung jari... Why not sis taip je dekat google, lagi boleh sis percaya 100% . kadang-kadang kalau tanya orang lain diorg pun tak tahu, takut nama tu xde maksud yang elok je dalam islam

3y ago

berapa kali awak nak komen? hahaha. dia tanya tu sbb nak selidik dulu la tu. sbb dekat google tak jelas. mungkin dia da tanya org sekeliling.

Huhu.. teringin nak letak nama Muhammad Farel Adrian ke sis? saya dulu pun gigih tau cari nama anak, setiap perkataan yang dipilih saya akan make sure dah selidik awal-awal maksud dia dalam islam.. Kadang-kadang kita pilih nama tu ada lah nnt org tua akan pertikaikan :(

Wah best nama Farel Adrian. Maaf sis saya sendiri tak tahu apa maksud nama tu. Tapi kalau ikut dalam islam, asalkan ia ada makna yang baik-baik maka bolehlah letak dekat anak. Saya biasanya akan tanya ahli agama atau orang tua dulu.kalau diorg setuju, baru saya ambil..

Tak pernah bayang lak nama ni.. Cantikkan sis nama farell adrian. Dalam islam pun baik maksud dia, yang bermaksud penyayang, berani dan anak lelaki setia. Tapi better sis bincang dulu dengan husband, kot kot dia kurang setuju. Kalau setuju terus ambik!

Maksud nama adrian kalau tak silap murah hati orangnya. Boleh jadi seorang yang serius. Ceria dan jugak kreatif. tapi saya tak tahu lah betul ke tak maksud ni tapi ni yang saya tahu la sbb anak saya nama Adrian an ni yang saya nampak dekt dia

Biasanya negara seberang (Indonesia) banyak guna nama Farel. macam dalam sinetron gituh.. Nak tahu maksud nama ni dalam islam better sis tanya yang lagi arif macam ustaz ke.. tapi saya biasa google je kalau tak sempat

Gabungan nama Farell Adrian sangat sesuai dan sedap didengar kan sis. Saya sendiri pun ada letak dalam top 3 list untuk nama anak nanti. Maksud nama ni dalam islam adalah kekayaan dan kebesaran kalau tak silap.