Buka "BUKU PINK"

Nak tny pendapat yg ada pngalaman, better buka buku pink swasta atau kerajaan ? #First_Baby

5 Balas

pglaman sy 4 anak buka buku Bslin swasta..So far okjee..ade klinik2 yg ok n tidak..kalau nk bukak kt swasta..cri yg btul klinik pakar puan... Cmplete he semua..nk bslin bw je buku tu kt hospital kerajaan.. skg tgh preggy ank k5..mula2 sy bula dekat swasta..tp sbb sy ad history n rekod o&g...sbb ad teratoma dlm ovary kanan..jd doc swasta sndri xgalak sy bslin dia swasta...Sbb da ad rekod dgn hospital..in case ada emergency n komplikasi masa bslin..dorg da ada rekod sy..jd masa 6bulan sy bukak buku dekat kk...Now da 8bulan..😊😊

mcm sy xde pengalaman buka buku di klinik swasta, tp di hospital swasta skrg ni ank no 5 baru je try. bg sy kk pun ok. lps tu boleh jg chk kat swasta bw buku pink kita tu.. tp skrg ni kan kes covid19 melanda satu negara😒,jdinya utk avoid org ramai pilihlh private. cari klinik yg scan tu betul2 usuful utk kita, ada klinik x cantik n x clear bila scan bb. dahlh kita byr duit evrymonthkn 😊..

beza: swasta berbayar utk warganegara / tidak untuk setiap perkhidmatan, rawatan dan ubat kerajaan: warganegara bayaran percuma dan dapat pemeriksaan yg banyak termasuk kelas diet,

lebih baik buka buku kerajaan awk,kalau awk nk checkup swasta pun blh,senang kalau buka krjaan if brlaku apa2 ad rekod laa

kerajaan kot. 😅 .