Supplement

Nak tny, mummies makan supplement ape ye masa 1st trimester?#bantusharing

20 Balas

SPIRULINA organik dr DXN sebab 100% natural dan tinggi klorofil ,zat besi , asid folik semulajadi ( saya sejenis susah makan supplemen sintetik @ man made ) beta kerotena dan yang paling penting ada protein tinggi dan natural vitamin B .. minuman enzim untuk memudahkan penyerapan dan penguraian zat-zat makanan .Selain tu pengamalan Organic Goji Berries ,Jujube dan kurma Ajwa sebagai sarapan pagi .. rendam dalam air panas.. diminum suam. Kadang saya selang seli dengan sarapan madu asli air suam serbuk spirulina dan Black Cumin Plus ( serbuk halus lada hitam bunga cengkih habbatussauda ' ) .. kadang tu telur suku masak madu Black Cumin Plus tu.. alhamdulillah langsung tak ada masalah kaki bengkak ka .. sejuk ka..atau urat simpul.. simpul biawak ka tarik mengkarung ( cramp ) pun tak ada sewaktu mengandung😊.. lepas bersalin.. alhamdulillah langsung tak ada urat simpul. Anak keluar juga mudah dan tak ada cacat cela. Bahkan doktor dan nurse bagitau anak cerdik sbb tak melalak macam baby lain dalam nursery room . Very observant dan tak banyak kerenah kata mereka..

mkn supplement yg kk bg or mkn maltofer fol drpd pharmacy. stop apa2 supplement lain. makin byk mkn supplement yg tak diperlukan badan, makin byk kerja yg buah pinggang & hati kita kena buat utk menapis segala supplement tu, hujung2 blh dpt penyakit kronik.

Folic acid - untuk elak spina bifida Vitamin D3 - immune system Calcium - supaya baby tak ambil calcium dari tulang2 badan kita Minum susu segar setiap malam Saya makan ni semua everyday

zincofer je,x perlu banyk supplement dktor kata sepanjang pregnant jgn over taking supplement even vit c blh sbbkn autisme/hyper bila baby lahir nti

Saye makan obimin pluz dgn surbex calcium d3 sbb doc suggest.. susu minum ikut rajin😅.. saye minum alpha lipid life line.

maltofer... semua da ade dlm tu... kk pon puji sy mkn tu sbb hb mmg x pernah turun..

sy mkn ikot ape yg doktor bgi je.. lain2 tambahan mkn ape yg baik utk kandungan je..

Sya mkn folic acid dah refer pda nurse. Minuk susu 2gelas sehari.

folic acid je. lain2 supplemen stop atas nasihat doktor.

Saya minum ningxia red dan sul4zyme young living