PERGERAKAN BABY

Nak tanye untuk ibu² yg first pregnant selalu pergerakan yg kuat kita rasa by week berapa ye? Skrg dah week 18+, biasalah ibu² first ni paranoid tu ada 😅#ingintahu

8 Balas

Sy 16w tuh mcm rasa angin berjalan. Masuk 17w baru rasa lebih sikit yg buat sy tau ohh camnih rasa baby gerak tapi halus lagi. Klau sy penat n bnyak gerak, bila sy rehat n baring time tuh mmg rasa betul mcm dia pun join jogging jugak. Tpi nurse ckap klau first mom nih mmg lambat dpat rasa sbb kdang baby gerak je cuma dia taktau apa rasa gerakan baby tuh Semoga baby n mummy semua sihat2 shj. Aamiin