PERGERAKAN BABY

Nak tanye untuk ibu² yg first pregnant selalu pergerakan yg kuat kita rasa by week berapa ye? Skrg dah week 18+, biasalah ibu² first ni paranoid tu ada 😅#ingintahu

8 Balas

18w ada rasa kalau ibu tekan perut. sbb doc sy scan dia tekan perut sy kuat bhgn abdomen, doc ckp ada rasa bby gerak tak? baru rasa tp perlahan. sebab, 18w masih banyak ruang kosong dlm kantung jd pergerakan bby x rasa sgt atau rasa soft je. bila saiz bby makin besar, ruang kosong dlm kantung kurang, pergerakan baby semakin terasa

1y ago

Ohhh, tulah agaknya, baby masih banyak ruang.. terima kasih sis🥰