hai mommy semua.

nak tanye mommy2 ade yang puasa tak? mcm mne sepanjang puase okey ke? #ingintahu #bantusharing

10 Balas

Sy smpai tghari jer ok.. lpstu perut rsea dah tk sedap.. so terpaksa laa berbuka sebab risau baby dlm perut.. sbb skrg dah bnyk kes kguguran sbb paksa puasa walaupun perut dah lapar 🥲 so taknak amik risiko.. puasa boleh ganti ☺️ anak tkbole digantikan 🥰 #16weeks

7mo ago

betulllll

1st day jer berjaya puasa tu pown time dh nk pkul 7 dh start mengigil dah.. lpas tu puasa separuh hari jer sbb masuk tnghhri baby asyk mengeras, usik2 pown xnk gerak, dh mkn n mnm elok plk dia gerak😅 haih laaa xpelah kne gnti puasa nnt pown jnji baby sihat

puasa penuh setakat ni..tahan je la walaupun rase penat, lapar..tak puasa nanti takut ade yg mengata sbb menumpang rumah mertua..nak balik rumah mak sdri tak bole rentas negeri..inshaAllah semoga baby kuat dan sihat.. #17weeks

3y ago

Jangan paksa diri. Puasa boleh ganti, nyawa anak tiada ganti. Kita mmg tahan. Tapi bby tak. Macam sy tahan je puasa awal2, tapi bila check up jantung bby slow, bby tk aktiv, hb low, berat tk naik cantik. Dr marah, dia sarankan jgn puasa. Lepastu terus tk fikit org dh. Fikir nyawa yg kita kandung je.. Klau hilang dia, kita jugak yg menyesal. Moga dipermudahkan semua, insyaaAllah

Dapat hari 1st dgn 3rd je. 2 hari. Lepastu tk mampu nak tahan. Bby kurang gerak. Gigil. Pkol 10 pagi lapar sangat dah. Tkpe lah ganti sebulan pon 😂. Janji baby ok, insyaaAllah 🥰 #31weeks

2y ago

risau keadaan puan sahaja atau risau keadaan bayi atau risau keadaaan diri dan bayi?

Saya bf mom. Alhamdulillah okay puasa walaupon sometimes rsa macam nak menggigil bdan, tapi saya bedrest teros ok dh rsa sikit bdan. Sbb anak kerap minta menyusu. 8ramadhan sudah, masih penuh puasa 🌹

3y ago

alhamdulillah.. 😊

sy 33w puasa penuh lg stakat ni..tp byk bedrest la & sentiasa pantau gerak anak.. alhamdulillah stakat ni aktif je..xmasak pon utk berbuka..suami beli je..mlm masak simple2 utk sahur

Sy ikut baby.. ade hari baby aktif gerak2 sy terus kan puasa. Ade hari yg kurang gerak mmg da risau cepat2 buka. Sy slalunya ok tak lapar sgt Cuma risau baby je

sy puasa oky je..tapi ade sekali tue perut asyik mngeras dan sakit.sy igt nk berbuka je.lps tue oky blik.sy skrg dh 24 minggu

3y ago

saya kalau bby tak active dalam mase 4 jam terus berbuka. #28weeks

15 week . dapat puasa 2 hari je . hari seterusnya tak larat dah 😅

awal2 puasa cam ok.. bila dah banyak hari ni..lemah longlai rasanya😩