Mual dan loya

Nak tanye ibu2 yg pernah ade morning sickness sebelum2 nie. Takpe ke kalau xkerap sgt mkn masa awal kehamilan sbb saya asyik muntah setiap kali makan. Minum susu pun xleh, jadi mual dan akan muntah balik jgk sampai perut sakit. Macamana nk hilang rase loya ye ?

2 Balas

sama la dgn syaa sis..kdgan dh nk msuk 10 weeks xp nk mkn pun x bole asyik2 mnth2 dah lesu bdan..susu pun x bole nk mnum lgsung bila mnum mkin truk jadinya

2y ago

itulah sis . saya pun. nie pregnancy yg pertama. lepas muntah rase penat sgt. skrg cuma minum air masak dan air sunquick oren kosong utk isi perut

Saya pun sama. Makanan susah nk hadam. Kalau makan mmg rs kembung je perut, n mual2. Rasa nak makan tu tp perut n tekak x selesa jadi xnk makan.