Meniarappppp

Nak tanye ibu2 start dari bila tak boleh nak meniarap? Apa akan rasa kalau meniarap jugak? Boleh ke meniarap di awal kandungan?

2 Balas

Elakkan meniarap jika dah tahu diri pregnant. Sebab takut berlaku apa-apa. Sebab meniarap akan beri tekanan kuat kepada perut. Lagilah awal pregnant, bahaya. Sebab baby belum kuat. Thats why ibu mengandung tak boleh berurut sebab berurut kita akan dalam posisi meniarap menekan perut. Kalau tidur pun, elakkan tidur terlentang. Tidur dgn posisi mengiring ke kiri atau kanan. Kalau tidur terlentang, oksigen ke baby akan tersekat. Jadi baby akan meninggal dalam kandungan.

2nd trim tak bole da, tapi saya bila da tau tak berani nak mniarap.