Berat badan turun #11weeks

Hi nak tanye. Ade tak mommy kat sini sebelum mengandung memang overweight tp hingga nak akhir 1trimester berat turun slow2. Saya dari 97kg sekarang jadi 92kg. Doctor sampai assumed sy ade tiroid padahal selera betul2 tak sampai. Next week pulak nak minum air gula. Takut tak tertelan dengan layan payau tekak ni. #firstbaby

2 Balas

For me normal je sbb awl2 ni morning sickness. Tp apa2 pun kena paksa makan/minum walau loya mcm mana pun..try & error cari apa2 yg blh telan. Sy pun border obese, berat turun memanjang smpai ptghn 2nd trimester..nurse tak kata apa2. Selagi kndungan ok, xperlu risau. Air gula minum 2x, Alhamdulillah result dua2 normal range. Bg sy, bila tekak xsedap lg senang minum air gula tu. 1st minum sy takde mslh sbb mmg tgh takde selera mkn. 2nd minum struggle sikit tp dpt hbiskn juga.

normal