Mudah terkencing

Hi nak tanya..sy pregnant nk masuk 6bln.. kalau bersin atau nk muntah mesti terkencing sikit tak boleh stop..kenapa mcmtu ye😩 stress la..lg2 bila nak solat😩 normal ke atau kena jumpa doc? #SeriusTanya

2 Balas

Normal awak. Baby makin membesar die akan makin menekan pundi kencing kita. Otot2 di sekitar pundi kencing pun makin lemah. Kalau mcm sy, sy pakai pad jenis lebar dan panjang tu siap2. Bila nk solat je, tukar pad terus. Kalau sy nk bersin ke atau muntah, sy akan kepit peha kuat2. 😅. Btw, awak boleh check kegel exercise di google untuk kuatkan otot di sekitar pundi kencing.

2y ago

tula kan..kena siap2 pki pad la..

normal puan utk kandungan 6 bln ke atas. sy pun sama mcm puan dr ank first sampai ank no 5 yg br lahir 22.3.22.

2y ago

yeke.. normal la ye..