Suami teman isteri bersalin

Hi nak tanya...suami dh bole teman isteri bersalin ke ? #hospitalkerajaan

12 Balas

Klu di hospital Klang dh blh teman skrg... Sy bru bersalin 15/6 alhamdulillah suami blh masuk teman... Tp hnya yg bersalin normal... Ceaser xblh... Tp sblm pergi tu stanby beli test kit kendiri sendiri sbb bila smpai dia PAC bersalin tu buat dekat PAC... Tp bila isteri jalan dh bukaan dh 8cm baru buat... Jgn buat selagi bukaan cm tu blm dekat... Sy bukaan dh 8cm bru cll husband suruh stanby buat test kit sbb lg setengah jam nk ke labour room... Alhamdulillah husband sempat masuk... Tp sy kne vacuum sbb baby dh lemas... Husband kena keluar bila diaorg ckp nk kne vacuum...

8mo ago

klau Kat hospital ampang blh?

I think selepas Gov announced endemic, suami boleh teman isteri bersalin TAPI bukan semua hospital kerajaan ya. Sbb I ingat lagi kawan baik I bersalin tahun 2018 di Hospital Klang, mereka x bagi kebenaran utk suami teman isteri, depends on their SOPs actually. So ibu kena decide which hospital and contact hospital dulu for confirmation, this is the best way.

boleh tp suami kena ikut kelas peneman bersalin, kena booking kat gh. better booking awal, sbb saya call dia kata tggu 28weeks baru booking, bila saya dtg nak booking, dah penuh plak. saboo jela kita hehehe

1y ago

kena tnggu tepat 28minggu baru boleh daftar eh? bukan kena pegi khuss sblum 28week ke?

Hosp S.Alam, husband boleh teman tp kena buat rtk siap2x dekat klinik/hosp private yg boleh bg result immediate n lps dpt terus pergi PAC bhgian bersalin n nanti diaorang guide....

2y ago

Kalau buat guna covid test beli dekat farmasi tu boleh ke?

Dah boleh dah tapi sebelum suami teman kena buat swab test depan doc dan tggu bukaan 8-9cm baru boleh masuk

Boleh, saya baru selamat bersalin pada 3.01am, suami di sisi 😊

2y ago

Hkl sis

Bole dh Skrg ni..nnti nurse akan suruh suami buat test covid kat khemah tu ..

Sis cuba call tanya Hospital sis cdg nk bersalin.

boleh. tp kne buat rtk test

Depends dgn hosp.