7week boleh makan samyang?

Nak tanya..saya dah lama xsentuh maggie and samyang sjk thu khmilan sy..kalau mcm sy trgin nk mkn..kena rasa je atau boleh makan sepaket? #bantusharing #1stimemom #seriusnanya

1 Balas

Bab makanan kena try and error sbb penerimaan badan tk sama. Cuba rasa dulu dua tiga suap. Kalau rasa perut tahan, boleh teruskan. Tp klu lepas makan sikit pun dh cirit birit, sakit perut sgt sgt, boleh la lupakan samyang. Saya dr seawal tau mengandung (2-3 minggu) mmg tk lepas mkn pedas, maggi pedas giler 2x, ghost pepper tu pun sy makan. Mungkin sbb dr before pregnant mmg kuat mkn pedas 😅 Tp sy tkde lah makan pedas tk igt dunia, ada refer doktor jgk sbb risau ramai sgt org halang kan. Tp doktor ckp kalau tk ada cirit birit melampau, sakit perut memulas, atau sampai turun darah tu maknanya baby pun enjoy dgn mknn pedas 😂 ye ye je doktor tu 🤣

3y ago

Thank u awak 🥰