bayi usia 40 hari tak berak dlm 3 hari

nak tanya..normal ke anak saya nie tak berak dlm 3 hari nie...bingung pulak...anak saya nie susu badan and susu tepung

2 Balas

Normal kalau dia hanya minum susu ibu. Anak saya masa umur kurang sebulan, berak setiap 7 hari. Kadang2 14 hari. Setiap kali check up, (anak saya ke klinik setiap hari sebab kuning 2 minggu), mesti tanya doktor pasal anak tak berak. Doktor kk dan doktor hospital semua cakap normal kalau dia hanya minum susu ibunya. Tak cukup doktor kk dgn hospital, pergi klinik swasta pula. Pun kata yang sama, normal kalau baby hanya minum susu ibunya. Cuma klinik swasta bagi ubat sembelit jenis air. Saya tengok ubat tu sama dengan ubat yang saya makan. (lepas bersalin saya susah berak, bagitau doktor kk dan dapat ubat tu). Cuma dosage baby tu sikit lah di bandingkan kita

5y ago

oe..ada jg tanya dr hr tu..semua cakap normal...maybe normal la kot.as long tak da darah..dr cakap..tq ye..lega jg la kalau ada mcm anak sis nie

Takut dia sembelit je mama. Anak sy skrg 48 hari. 1 hari 1 kali dia mesti berak

5y ago

Sy campur tapi susu formula dlm 1 hari 1 atau 2 kali je bagi dalam sukatan 2 onz tu je.