Baby kurang gerak 36w 4hari

Nak tanya,normal ke 36w 4hari baby kurang bergerak? Dah scan kat kk kepala baby dah kat pintu keluar,cuma pintu belum buka lg jea.. #firstbaby #firstmom

1 Balas

Normal also, sbb baby semakin membesar and rahim semakin sempit. Ibulepas scan pun kepala baby dah masuk pintu keluar kan. Tapi ibu mesti pastikan baby masih bergerak walaupun x banyak. Main-main dgn baby, minum air sejuk or makan ice-cream ke so baby start moving. Kalau dapat rasa punggung baby 😄, tekan sikit main-main so baby move also.

2y ago

ok sis..terima kasih ya😊