Beranak paksa

Nak tanya,klu dh letak ubat,mcm mn nk bt pembukaan cepat terbuka?sbb blm Ada pembukaan #ingintahu #firstmom

2 Balas

Tidur. Jangan stress. Bila kita tenang, bukaan lagi cepat berlaku. Ni nurse yang cakap kat saya masa saya bersalin last year. Sepanjang induce saya tidur. Saya terjaga masa bukaan 7cm sebab sakit macam nak buang air besar yang tak boleh tahan. Nurse terus ve. Tak sampai 5 min masa nurse kelam kabut pasangkan katil letak kaki semua tu nurse ve lagi sekali dah 10cm sebab saya cakp tak boleh tahan lagi dah ada benda nak keluar. Tak lama lepas tu mmg rambut baby dah nampak P/s: apa apa pun bergantung pada badan ibu jugak ya. Sebab setiap orang berbeza. Progress bukaan pun berbeza. Doa banyakbanyak in sha Allah semoga dipermudahkan

2y ago

tq..

Saya IOL failed. Masa masuk ubat saya banyak berehat di katil sbb banyak contraction. just buat senaman kawal pernafasan, senaman semasa baring. Bila berjalan, sekejap rasa sakit2 contraction sampai blood show. Itu sbb saya banyak bedrest. Bukaan 2 cm masa induce ubat yg pertama. esok tu induce belon pulak.

2y ago

ye ke..ptt lh ada ketulan darah beku kluar to br 1 cm semalam.