Boleh tak ibu hamil makan pedas

Nak tanya..boleh tak makan pedas..? Preg 9w.. If berak pedas ada kesan pada baby lam kandungan tak?

14 Balas

Sebelum ni saya tak tahu yang saya pregnant dan saya pi bantai nak makan samyang, mujur baby tade apa sebab every week mesti nak makan. Btw kena ikut baby, ada boleh tahan ada tak boleh. Jadi kalau takut sakit perut, baby panas ke better jangan makan

Sy xberani nk mkn pedas walaupn sy mmg suka mkn pedas...abis pantang br lh sy bedal mkn pedas....takut buasir masa ngandung...😁

Kalau boleh awal awal ni elakkan la makan pedas, mcm sy tggu baby besar sikit

Pedas sgt elakkan..sbb nnti kene cery berry nnti kesian bdk dlm tu nnti...

Boleh makan tp jgn selalu..klu tringin sgt apa salahnye. Buat rasa jela..

bole mkn tpi jgn selalu..asal termakan ok la

Bter jgn sis ye..sayangilaaa bby anda...

Elakkn mkn pedas masa awl kandungan

Klau boleh kurangkn.

Cuba elakkan