Supplement

Nak tanya.. Ada tak preggy mum yang ambil supplement lain selain dari ubat yang disarankan oleh doctor?? Lau ada, boleh share supplement apa??

2 Balas

Awk perlu consult dr doktor untuk sebarang supplements/vitamin yg awk nak amek. Kdg ada dos yg sebenarnya badan kita x perlukan sbyk itu pon. Untuk nak bagi healthy doktor akan galak kan awk amek mineral yg semula jadi dr buah2an dan sayur2an. Yg penting cukup buat awk n baby. Portion makan awk yg seimbang.

Mostly x pyh supplement da klo mkn zincofer. Dlm tu sume dah ckup. Bykkan makan buah dgn sayur hijau biasa disarankn