bersalin baby pkp

nak tanya yg melahirkan masa pkp ni mcm mna prosedur di hospital, sebab tanya nurse tadi dia kata pergi saja hospital kalau ada tanda² nak bersalin.. nanti prgi hospital tu suami hanya boleh isikan borang saja ka, pastu pulang? nanti siapa nak azankan baby kat hospital? nurse kata mungkin doktor yg tolong azan kan tapi nurse pun Xyakin sebab dia kata takut lain jadinya jadi mungkin diazankan lepas kluar hspital.. #firstbaby

1 Balas

brsalin pkp ni mmg lain dah..so suami hnya boleh hntrkan kita dpn pintu sahaja..yg lain kita kne uruskan sndiri..borang2 suami akan handle..nnti doc or nurse akan call husband....so apa2 pun kita kne sediakan diri untuk mental dan fizikal ...pasal azan , if baby tak ad apa2...doc akan panggil husband untuk azan kan..dan tak boleh tunggu dlm wad...kalau tak...kita sndiri call husband untuk azan kan baby gunakan handphone...kne ikut jugak hospital punya kawalan...so sis kita kne tabah demi anak