Tukar nama anak

Hi nak tanya, untuk anak tidak sah taraf. Takboleh ke ber bin/binti dengan 99 nama allah? Dan nama bapa kandungannya seakan2 sama dngn nama nama allah. Contoh nama bapa kandung, muhammad rahman. Tapi anaknya bin/binti abdul rahman. Tetap menggunakan 99 nama allah. Boleh ke? Mintak pencerahan.

2 Balas

Boleh pilih nama allah Atau abdullah contoh abdul rahman .abdul fatah mcm tu sbb nnti dkt surat beranak ank bhg bapa diksong kan cuma bhg maklumat ibu & anak shja yg lain xperlu isi .Harap maklum

7mo ago

Klau awak xinfom dorg nma bapa baby mgkin dorg consider kot blh letak nma tu mgkin awak ckp nma bapa baby rahman sbb tu jpn xkasi allaahulam..moga dipermudahkn ya

Boleh kalau tak salah.