Walker

Hi.. Nak tanya.. Umur baby berapa boleh letak di walker ya?

37 Balas

tengok badan seeloknya letak la baby dlm walker umur 6bulan time tu badan da keras jngn letak awal sgt kesian tulang belakang diorg masih lembut

Seelok-elok nya mase baby dah pndai duduk and cube brdiri sendri mase dia pegang meja ke kerusi ke. klau belum pandai lagi elak guna walker

Kalau dia dh boleh duduk tanpa sokongan bru blh bg dia duduk walker or baby chair. Selagi dia xpandai duduk sendiri better jgn dulu.

Umur beza beza sis kalau nak guna walker. Ada anak umur 4 tahun badan dah tegap kaki dah kuat nak berdiri parents bagi guna walker.

Bila umur dia dah masuk 6 bulan tu masa ida boleh duduk okay dah. Tpi jangn kerap sgt pakai walker, sbb blh efek cara dia bjalan.

saya dah reply, baru perasan. soalan ni 1 year ago. boleh jalan berlari dah anak dia ni . hehehe. 😅

Sy letak baby dlm walker bila dia dh boleh dduk stabil, mmg x elok sgt pkai walker nie, tp sy guna bila sy tengah buat kerja..

sy letk dlm usia 7bulan..klu boleh pstikn tengkok dh kuat n elak brg elektrik bdekatan..tkut bby trik #TAPSupermoms

Seeloknya tak perlu pakai walker untuk anak. Biar dia berkembang dengan cycle dia. Meniarap, merangkak, berdiri..

Umur bayi 6bulan ke atas dah boleh naik walker, tpi jangan kerap sgat tak bagus untuk perkembangan kaki dia.