Persoalan serious.

Nak tanya tempat yg saya bulatkan tu saya perasan ade ketulan and sakit. Tu ke dipamggil clog duct? Ke ape eh? Mcm mna nak hilangkan eh? Kena pam ke slalu?#firsttimemom

Persoalan serious.
16 Balas

Sy kne bengkak susu masa lahir ank girl. masa ank boy x kne bengkak susu sbb baby boy kuat mnyusu. Sy tuam breast pastu guna sikat rambut sikat ke bawah ke arah nipple

Try buat ni dulu. Repeat sampai ketulan tu hilang. Sambil urut in between repeat tu. https://youtube.com/shorts/W1Wc0KbUN_0?si=M-dcvsRCZxnZ7wHb

sy biasa jdi bila menyusu dlm keadaan mengiring. area situ jdi tersumbat. sy akan bagi directfeeding sambil mermet area situ sampai rasa lega.

7mo ago

pernah terjdi clog, walaupun dh urut² tetap xkeluar sampai sy demam. sy cuba alirkan air suam dan urut sikit² last keluar ketul macam nanah. sakit sgt selagi dia xkeluar tu. dh keluar lega xboleh cakap. seksa sungguh kalau jdi clog gitu. pengorbanan seorg ibu ❤️

bengkak susu tu..urutkan area yg sakit tu..or tuam dgn kain

Clogged duct jangan pump. Lagi sumbat. Marmet sis. Tuam

kena urut² sikit....