Single mother

Nak tanya .. sy tgh preggy around 5 months and sy belum bernikah dan ber umur 24 tahun ,jikalau melahirkan baby dekat hospital kerajaan adakah pihak JKM akan menelefon waris keluarga juga untuk ambik sy balik ke rumah ? walaupun saya mempunyai kawan yang boleh membantu saya ? Adakah pihak JKM akan memaklumkan kepada ibu bapa saya juga jika saya sudah ber umur 24 tahun dan bekerja? #singlemother

4 Balas

adik sepupu saya macam tu.. lepas bersalin orang lain tak boleh discaj .. mak atau ayah sahaja yang boleh.

Biasanya ibu bapa sahaja dan adik beradik kandung untuk tandatangan bawa sis keluar hospital

slalunya jkm akan take over single parent yg bawah umur.

ye betul. waris sahaja yg boleh discaj.

7mo ago

saudara mara tak dikira sbg waris. ibu / ayah sahaja.