makan gula2 banyak boleh gdm?

Hi. nak tanya. sy preg 2nd baby. skg masuk 11weeks. takde alahan teruk sgt. tp biase lepas mkn jd bloated. rase loya, nak muntah tp xmuntah. sy kunyah chewing gum or mkn gula2 brangin baru ok. tapi risau la asyik mkn gula2 kang gdm plak 😅 betul tak?

makan gula2 banyak boleh gdm?
1 Balas

Kurangkan manis dalam makanan kalau selalu makan gula2. Banyak minum air kosong. Jangan air manis dah. Chewing gum tu okay je. Tapi susah la nak gdm sebabkan gula2. Jangan makan manisan chocolate apa tu je la. Balance kan ☺️