Kerap Berjalan

Hi, nak tanya. Sy 5w baru. Masalahnya sejak pregnant ni suka sangat berjalan sana sini. Sy takleh duduk rumah rasa mcm tepuuu so sy suka jalan kt mall, jalan sana sini tgk wayang semua. Org semua ckp awal pregnancy ni better bedrest tapi sy terbalik pulak asyik rasa nak berjalan 😭😭😭🥺 Sebenarnya bagus atau tak ya? Bahaya tak untuk awal kandungan?

2 Balas

depends atas org. klu sy jalan tu okay je bkn berlari 😆asyik baring je takboleh kena ada senaman ringan jugak.tanya doc tgok pd keadaan bdn sis

Tak bagus kalau rahim lemah. Mcm saya pastu gugur. Tp kawan saya main bowling pun steady.