Kucing & Mengandung ???

Nak tanya sis2 semua... Betul ke kalau Bela kucing xboleh pregnant? ?

17 Balas

Sy Ada 8 ekor kucing..smua kucing2 bulus...smua bulu kembang2...ada org kata mengandung ni jgn main2 sgt dgn kucing...tp bg sy diorg dah mcm ank2 sy da...layan mcm biasa..yg penting jaga kebersihan..bulu kucing selalu kna sikat,kuku selalu kna cek..dan yg penting rumah sentiasa vacum dan mop dengan detol or sewaktu dengannya utk kebersihan lantai...pasal najis meow...kita boleh je bersihkan...tp pakai glove dan face mask...amalkan kebersihan je..sbb kucing ni bila kita dah bela kucing2 ni dah jadi tanggungjawab kita....alhamdulillah rezeki xpernah putus...

5y ago

Comelnye... Terima kasih sis...

Xdela sis.. Sy bela 9 ekor masa mula2 pregnant. Semua stray cat... Time tu xsedar pun dh pregnant. Cuma kena jaga2 jela. Pastikan kucing2 semua bersih, vaksin. Kalau blh najis kucing biar suami yg uruskan. Kalau sis nk buat jgak, pastikan cuci tgn lepas tu. Sy dh masuk 8 bln baru setel vaksin & mandul semua kucing. Lega rasa.. Suami plak mmg jaga betul2. Tmpt tidur kucing, bekas najis mmg hari2 dia bersihkan.

5y ago

Tula ... Baik sis... Terima kasih yer

Boleh je sis.. sy xbela kucing.. tp 1 hari tu ade sekor kucing ni mengandung dan dtg kerumah sy... n nk stay kt rumah sy.. lepas dari sebulan tu sy xperiod.. tp sebelum tu sy pernah ckp dgn kucing tu doakan sy mcm awak jgk ye.. Alhamdulillah Allah makbulkan doa sy.. kucing tu mendoakan sy.. kucing dtg bawa rezeki ye.. huhuhu

5y ago

Alhamdulillah... Kucing saya mengandung bersalin hidup dalam 4 tahun n dah mati... Rindu 😭 tapi ank sulung Dy n awek Dy je tinggal dengan saye skrg... Masih tunggu doa ank2 sye ni... Masih hrapkn doa diorang... Syg diorang....

Saya bela kucing... Kucing siap tidur dengan saya. Sy pula suka peluk cium dukung kucing, mmg buat macam anak. Alhamdulillah sy mgandung tanpa masalah. Cuma kena la jaga kebersihan anakbulus... Pastikan takde fungus, najis melekat kat kaki/bulu kucing bersihkan.

5y ago

Terima kasih sis ,,,,

Tak adalah... Sy bela kucing 2 ekor, tidur sekali dengan saya. Kucing saya pun suka peluk and tidur dekat perut saya time pregnant. Cuma makesure kucing tu bersih la. Tu je 😊. Kucing pembawa rezeki.

😂😂😂😂😂 tp jgn lah duk peluk cium kucing. bulu2 kena bersih. kalau dh mengandung, jgn bersihkan najis kucing bagai. suruh org lain. bg mkn kucing, ntah2, kucing tu yg tlg doakn rezeki utk sis.

5y ago

Terima kasih sis

Sy pula lain org ckp2 klw piara anjing x blh beranak bap kasih syg sy semua utk dia....sy piara 2 ekor anjing siap bawa tidur lge....#syukur ttp pregnant org yg duk gate tuh dh ttp mulut skg

5y ago

Yeke sis... Terima kasih...

Mitos tu sis😁, Dari dulu saya pelihara kucing ,sampai saya mengandungpun itu kucing kawan selalu. Yang penting kita jaga kebersihan kucing,. .

5y ago

Terima kasih ya ,,,,

kucing sy 14 ekor sissss.. apa yg kena mengena dgn preg ni tak prnh dengar pulak.. jgn jatuh syirik je kalau percaya..

5y ago

Tula 🥴 Maaf sis... Syirik tu mnyekutukan Allah sis... Org tu xde sekutukn Allah... Dia cuma dok ngata kata kalau bela kucing nnt xboleh mengandung... Tapi Saya Bela jer... Atok saye pun bela kucing elok je ank ramai... Hahaha... Saje mintk pndapat sis... Huhuhu

Boleh bela kucing tapi bila preggy kena hadkan masa nak bermanja2 dgnnya sbb bulu@kutu kucing tak elok utk ibu mengandung

5y ago

Sama2